Сайт посвященный церковной истории

Пути

Великого Новгорода

История и

современность

Яндекс.Метрика

Перепечатка в интернете разрешена при условии наличия активной ссылки на сайт " Пути Великого Новгорода: История и современность".

Препобобная Харитина, княгиня Литовская 

Тропарь, глас 2.

 

От юности твоея Бога всем сердцем возлюбила еси, Харитино преподобная, подвиги в вере положила еси за Христа Жениха твоего, и в новое твое Отечество, землю Русскую, вселилася еси, к Небесному Отечеству нас призываеши, молящи Христа Бога спастися душам нашим.

 

Кондак, глас 4.

 

Отечество твое и род оставив, Великаго Новаграда достигла еси, во обители иночестей многотрудный подвиг преподобнический подъяла еси, ангельски на земле поживше, многим женам русским путь ко спасению показа. Темже вси притекающе к тебе, зовем: радуйся, преподобная мати наша Харитино.

 

Величание.

 

Ублажаем тя, преподобная мати Харитино, и чтим святую память твою, наставнице инокиням и собеседнице Ангелом.

 

Молитва.

 

О преподобная и преславная мати Харитино, невесто Жениха твоего Христа, предстательнице и хранительнице Великаго Новаграда и земли Русской. Услыши ны, молящияся к тебе, и якоже попечение имела еси о обители твоей и иночествующих в ней и множество жен русских на путь спасения направила еси, тако и ныне помози нам, просвети омрачение умов наших, и к свету истинныя веры настави народ Российский, надежду на Бога в душах наших укрепи, любовь в сердцах наших утверди и испроси нам время на покаяние. Во дни великих бед и скорбей страны нашея буди о нас заступница, умоли Пречистую Матерь Господа, да спасет землю Русскую от глада, от нашествия врагов и междоусобныя брани, от смертоносных язв и болезней, да укрепит ны в Православии, единомыслии, братолюбии и непоколебимем даже до смерти исповедании веры Христовы, да научит ны послушанию Церкви Его Святей. О приснопамятная мати наша Харитино, принеси за нас грешных молитвы твоя и разсеянных чад Божиих собери любовию твоей, возжзи пламень молитвы в сердцах наших, да славяще память твою, прославим Господа нашего Иисуса Христа во веки веков. Аминь.