Сайт посвященный церковной истории

Пути

Великого Новгорода

История и

современность

Яндекс.Метрика

Перепечатка в интернете разрешена при условии наличия активной ссылки на сайт " Пути Великого Новгорода: История и современность".

Икона Божией Матери Старорусская                                                                                Святитель Геннадий

Собор Новгородских

святых

Тропарь, глас 8.

 

Яко всесветлии светильницы, явистеся во стране сей,  святителие Новгородстии, преподобнии, и Христа ради юродивии, и вси праведнии, постом насаждении, воздержанием напаяемии, сего ради и сподобистеся быти приятелище Божия Духа, и чудеса действовати,  молите Христа Бога за вся люди,  спастися душам нашим.

 

Кондак, глас 5.

 

Преподобнии отцы и чудотворцы, угодницы Христовы, Новоградстии светильницы, иже ангельским житием просиявше, Божественных сподобистеся даров, Спасу служаще со Ангелы непрестанно, молите избавитися нам от всякаго прегрешения и душам нашим даровати велию милость.

                                                         

Величание.

 

Ублажаем вас, вси святии земли Новгородстей, и чтим святую память вашу, вы бо молите за нас Христа Бога нашего.

 

Молитва.

 

О преподобнии и богоноснии отцы наши и вси праведницы, Новгородская светила великая земная, в Российстей земли славно просиявшии и сию многими светозарными ангелоравнаго вашего жития звездами украсившии, всю же вселенную высоких добродетелей светлостьми и чудес Божественных блистании удивившии, и ныне, к смертному западу плотски во гроб зашедшии, душами со Христом, Солнцем правды, сущии праведницы, просвещаетеся, яко сном во Царствии Небеснем, идеже ныне молитвы ваша к Богу Свету, лучи, о отечестве своем, простирающе, не забудите и нас, в нощи страстей и скорбей пребывающих, всегдашнии наши молитвенницы, свыше богатыми призирати осиянии, яко да во свете добродетельнаго вашего жития право ходяще, сподобимся зрети Свет Неприступный славы Божия, хваляще Его купно с вами в нескончаемыя веки. Аминь.

 

Тропарь Новгородским преподобным, глас 4.

 

Пустынное житие возлюбивше, преподобнии отцы, явистеся Новгородстей стране, яко иное солнце, озаряюще сию молниями чудес ваших, и просвещаете верою воспевающих вам: радуйтеся, постников похвало и праведных удобрение.

 

Молитва.

 

О преподобнии и богоноснии отцы наши, пастырие и учителие, постницы и исповедницы, земнии ангели, небеснии человецы, к вам молимся и мили ся деем, не забудите нас, прибегающих к вам, будите молитвенницы о отечествии вашем, мы же яко смиреннии и немощнии суще, ничтоже возможем творити без заступления, просим предстательства вашего на мори и на суше, в бедах утешения, в несчастии покровительства, в обидах заступления и во всех приключающихся злых – радости и упования, темже не яко неключимии раби, но яко ваши сынове да пребудем и молитвами вашими живот вечный в Царствии Невечернем наследим. Аминь.