Сайт посвященный церковной истории

Пути

Великого Новгорода

История и

современность

Яндекс.Метрика

Перепечатка в интернете разрешена при условии наличия активной ссылки на сайт " Пути Великого Новгорода: История и современность".

Священномученик Владимир, митрополит Киевский

Тропарь, глас 2.

 

Ве́ры Правосла́вныя непоро́чный блюсти́телю и за́поведей Христо́вых усе́рдный исполни́телю, священному́чениче Влади́мире, Христа́ всем се́рдцем возлюби́в, па́ству твою́ до́бре упа́сл еси́, незло́биво му́ченическую смерть прия́л еси́. Сего́ ра́ди в ве́чной сла́ве пребыва́я, моли́ спасти́ся душа́м на́шим.

 

Ин тропарь, глас 2.

 

Ве́ру Правосла́вную непоро́чно соблю́д, по́двигом до́брым во святи́тельстве подвиза́лся еси́, священному́чениче о́тче Влади́мире, и убива́ющим тя рекл еси́: Госпо́дь да прости́т вас. Сего́ ра́ди угото́вася ти вене́ц пра́вды от Христа́, Бо́га на́шего, Его́же, я́ко име́яй дерзнове́ние, моли́, оправда́ние дарова́ти нам в День Су́дный.

 

Кондак, глас 2.

 

О́браз Христо́ва милосе́рдия явля́я, покро́в и защище́ние па́стве твое́й был еси́, святи́телю о́тче Влади́мире, в кро́тости страда́ния прие́мля, безбо́жных мучи́телей, благословля́я, прости́л еcи́. Те́мже и нам испроси́ у Христа́ Бо́га дух ми́рен и ве́лию ми́лость.

 

Молитва.

 

О, священному́чениче и испове́дниче Христо́в Влади́мире! Услы́ши сле́зныя моли́твы ча́д твои́х и воздыха́ния, се́рдцем сокруше́нным и смире́нным приноси́мая. Се́ бо беззако́нии омрачи́хомся и того́ ра́ди беда́ми, я́ко ту́чами, обложи́хомся. Но ты́, свя́те Влади́мире, понеси, я́ко си́льный, не́мощи на́ша, не отлуча́йся от на́с ду́хом, да не разлучи́мся в коне́ц от любве́ Бо́жия. При́зри ми́лостивно на предстоя́щия и моля́щияся пред свято́ю ико́ною твое́ю и вся́ проше́ния и́х во благо́е испо́лни. Ве́руем бо, я́ко твои́х страда́ний ра́ди за оте́чество и лю́ди росси́йския ве́лие дерзнове́ние ко Го́споду и́маши. Его́же умоли́, да укрепи́т ны́ в Правосла́вии и единомы́слии, и непоколеби́мом да́же до сме́рти испове́дании ве́ры Христо́вы, страну́ на́шу да спасе́т от междоусо́бныя бра́ни, па́стырем на́шим да пода́ст духо́вное трезве́ние и ре́вность о спасе́нии пасо́мых, прави́телем же су́д и пра́вду, оби́димым заступле́ние, неду́гующим ду́ш и теле́с исцеле́ние. Мы́ же, гре́шнии, твои́м предста́тельством укрепля́еми, восхва́лим Го́спода Иису́са Христа́, Ему́же сла́ва подоба́ет, че́сть и поклоне́ние, со Безнача́льным Его́ Отце́м и Пресвяты́м Ду́хом, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.